Wie zijn wij
Hi, leuk je te ontmoeten!
Dit ben ik, Nikita
Het gezicht achter Charms Studio.
Spontaan, eerlijk, perfectionistisch en iets wat eigenwijs zijn mijn ‘middle name’ en beschrijven mij en mijn werkwijze het beste.
Waar ik veel waarde aan hecht? Service, inlevingsvermogen en goed contact met klanten.
Het leukste aan mijn werk? Ik ben volledig in mijn element tijdens het secuur te werk gaan van het prepareren van de vlinders.
Dit priegelwerk is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Wat ik het ‘minst’ leuke vind aan mijn werk? Met het eindresultaat ben ik altijd zo blij dat ik het liefst alles zelf wil houden.
Hoe Charms Studio is ontstaan? De passie voor vlinders als mooie eye – catchers is ontstaan in 2021. In januari 2022 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik Charms Studio officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien ben ik vooral bezig met maatwerk.
Lees vooral hieronder verder waar onze vlinders vandaan komen en hoe het maatwerk tot stand komt!
Onze werkwijze
We maken al onze vlinders in opdracht, dit betekent dat we alles op maat maken, helemaal naar wens.
Daarvoor hebben we een aantal stappen met keuzes die we doorlopen.
1: Wil je graag een stolp of lijst.
2: Hoeveel vlinders je wilt.
3: Welke kleuren of tinten je graag terug ziet in de vlinder(s).
Hierna zullen we de mogelijkheden naar je doorsturen om ze te bespreken, zodat we een uniek item voor je kunnen ontwerpen.
Weet je niet zo goed wat je graag zou willen?
Kijk dan zeker even op de pagina ‘vlinders’ om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn.
Waar komen onze vlinders vandaan
De vlinders waar wij mee werken zijn afkomstig van vlinderboerderijen over de hele wereld, waar ze speciaal gekweekt worden in hun natuurlijke habitat. Deze boerderijen zijn enorm groot en hebben ieder een oppervlakte van een aantal voetbalvelden, hierin worden de vlinders in een beschermde omgeving grootgebracht.
Wanneer de vlinders gedroogd zijn worden ze in speciale hoesjes gestoken.
Deze ontvangen wij zodat we kunnen starten met het prepareren van vlinders welke op een verantwoorde manier zijn verkregen.
Door scholing beheersen wij de juiste techniek om de vlinders kundig te prepareren voor het mooiste resultaat.
Als gevolg van het natuurlijke karakter van de vlinders met een voldragen levenscyclus, kunnen er kwaliteitsverschillen en kleine mankementen aan zitten. Hierdoor zullen onze items nooit hetzelfde zijn. Dit draagt bij aan de unieke schoonheid en charme van onze items.
Bij ons staat het behoud van de natuur voorop.
De vlinderboerderijen
In de natuur overlijdt zo’n 95 tot 99% van de vlinders eerder in hun levenscyclus voordat ze zich hebben kunnen voortplanten.
Doordat de vlinders op de boerderijen in een veilige omgeving grootgebracht worden overleeft 90% van de vlinders.
Een gedeelte van deze vlinders worden vrijgelaten in de natuurgebieden, zodat de vlinder populatie in stand kan blijven.
In hun natuurlijke habitat worden ze niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden en ze krijgen onbeperkt voedsel, waardoor ze hun natuurlijke levenscyclus volledig kunnen doorlopen. Ze ontwikkelen zich van eitje tot larve, van rups tot pop en na het uitkomen uit hun cocon fladderen de vlinders vrij rond op zoek naar een partner waarmee ze zich veilig kunnen voortplanten. De meeste tropische vlinders leven in hun laatste vorm ongeveer 1 tot 2 weken. Een complete cyclus duurt gemiddeld 60 dagen, waarna er opnieuw een nieuwe cyclus begint.
Nadat ze aan een natuurlijke dood zijn gestorven worden ze geraapt, gedroogd en verkocht. Van de opbrengst wordt de vlinderboerderijen weer gefinancierd. Deze zijn gevestigd in onder andere Suriname, Peru, Costa Rica, Thailand, Maleisië, Congo en Indonesië. De boerderijen zorgen voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking en krijgen hier een kans om geld te verdienen. Op deze manier wordt de lokale economie op een legale manier gestimuleerd en er hoeft géén natuurgebied opgeofferd te worden voor landbouw. Zo blijft er voor vele diersoorten hun leefgebied behouden. De boerderijen houden dus niet alleen de vlinderpopulatie in stand, maar helpen ook bij het beschermen van de regenwouden, planten, bloemen en bomen.